13.5.08

Vilassar de Dalt demana dir-se 'Vilassar'


Llegeixo aquesta notícia a l’Avui, i la trobo bastant curiosa. A iniciativa d’un veí de Vilassar de Dalt, el govern local està sondejant la possibilitat de canviar el nom a la vila per ‘Vilassar’, deixant de banda la tradicional toponímia maresmenca de pobles ‘de dalt’ o ‘de munt’ i ‘de mar’. De moment ja s’han reunit amb el Departament de Governació i pensen també trobar-se amb les autoritats de Vilassar de Mar, pel que el municipi veí pogués ser o sentir-se afectat.

En la meva modesta opinió personal, sense ser veí del poble i fonamentada en el gust, m’agrada més mantenir el nom de Vilassar de Dalt. I gustos apart, eliminar-ne en un el tret diferencial en el nom oficial pot causar confusió, o també pot passar que el ciutadà l’acabi anomenant igualment ‘Vilassar de Dalt’. D’altra banda, per mantenir una toponímia zonal homogènia és també preferible mantenir-lo.

En tot cas, qui s’hi hauria de pronunciar son els vilatans, mitjançant una consulta popular. Per cert, també per això ens caldrà demanar permís a l’estat espanyol?