9.5.08

Vendre's l'aigua per demanar-ne de fora

Un poble d’Alacant expolia aigua pròpia però en demana pel rec

El PP valencià aprova la venda d’aqüífers per embotellar aigua alhora que demana el trasvàs de l’Ebre per als regants

La comunitat de regants del municipi de Villena, al País Valencià,
ha aprovat la venda de drets d’extracció d’aigua sobre el seu aqüífer fins a un cabal de 0.7 hectòmetres cúbics.

En contrast, agricultors i regants de la zona fa temps que demanen disposar de més i millors recursos hídrics. Però segons el PP ‘no hi ha cap contradicció’ entre aquesta operació de venda d’aigua i la demanda de trasvassaments, doncs diuen que ‘es tracta d’una operació provada’ i que ‘crearà llocs de treball’.

A més, l’acord preveu la instal·lació de la planta d’embotellament de Font Vella –propietat de Danone- en uns terrenys que ‘casualment’ son propietat del mateix president de la comunitat de regants, un tal Andrés Martínez (un aznarista dels que els hi agraden les operacions ‘pelotazo’ typical spanish).

Sense cap rubor moral, hi ha gent que no valora en absolut la terra, el paisatge ni els recursos naturals, i en aquestes latituds hi ha un partit de govern -el partit Popular- que els hi està donant un suport que ratlla l’obscenitat.

Aquest és un exemple de com una política d’aigües trasvasista només servirà per enriquir uns pocs mentre el medi es segueix degradant, això em convenç encara més de la necessitat de garantir l’aigua mitjançant dessaladores i aprofundir molt més en polítiques d'ús racional en tots els sectors: consum humà, processos industrials i rec agrícola.