5.1.07

Ryanair i el català

Ryanair dóna la cara: reobrirà el web en català.

Les preocupacions que no pocs catalans hem expressat respecte la decisió de la companyia d'eliminar la traducció catalana del seu lloc web, unides a l'acció immediata de la Generalitat queixant-se i exigint una rectificació.

La bandera catalana que hi figura tindrà una correspondència en l'idioma que es mostrarà de forma gairebé immediata, a partir de la setmana que ve. L'ús de la llengua catalana condiciona els convenis que la companyia té subscrits amb les administracions.

Pel que sembla, es volien estalviar els costos de traducció (que dubto que arribin a mig cèntim per bitllet). Ryanair ha cedit davant les justes pressions i ha comunicat a la Generalitat que tornarà a utilitzar el català a la seva pàgina web a partir de la setmana que ve.

A més de les queixes que, com jo mateix he fet, s'han escampat entre internautes catalan, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona (recordem que Ryanair rep subvencions d'aquestes dues institucions) s'han queixat i han demanat una rectificació. L'acord del govern català amb la companyia és específic amb el tema de la llengua.

Ryanair ha entès que no pot oblidar-se de Catalunya si vol clients catalans. Alguna cosa s'ha mogut a Catalunya: felicitem-nos.

Diari de Girona 04/gen:
'Ryanair elimina 'per comoditat' la llengua catalana de la seva pàgina web'

Tribuna Catalana 04/gen:
'Ryanair elimina el català del su web'

El Punt 05/gen:
'La Generalitat requereix a Ryanair que torni a posar el català a laseva web'

Vilaweb 05/gen:
'Ryanair comunica que reobrirà la pàgina web en català'

Europa Press 05/gen:
'Ryanair tornarà a utilitzar el català en la seva pàgina web'

PD. Com sempre, la CCRTV i telenotícies.cat no han fet cap esment.