20.5.08

Notes sobre el procés congressual (IV)

Impulsarem el laïcisme d'ERC

Aquests dies he tingut moltes reunions. Unes quantes d'aquestes han servit per fer fructificar una esmena a la ponència oficial que vol remarcar el laïcisme d'ERC com a partit republicà i proposa una aplicació pràctica: que els càrrecs electes republicans no assisteixin a actes confessionals com a autoritats polítiques.

En una societat plena i radicalment democràtica els càrrecs públics han de quedar al marge de qüestions de fe i moviments religiosos, ja que cal separar aquests dos àmbits per garantir la plena igualtat de la ciutadania i la no ingerència de 'lobbies' en els afers públics. La religió és un assumpte privat, i en aquest sentit, ERC ha de donar exemple de republicanisme a ciutat i a comarques, tot respectant que si un càrrec públic no hauria d'estar a la 'filera zero', sí que pot formar part del públic d'acord amb les seves creences particulars.

Impulsem aquesta esmena a la Ponència Estratègica (que es debatrà al proper Congrés Nacional del 17 de juny) amb el company Antoni Serrano, el diputat Miquel Carrillo i les sectorials d'Immigració i la de Polítiques per a Gais i Lesbianes.

Des de la Sectorial ahir també vàrem aprovar la presentació d'altres esmenes a la Ponència que complementen el discurs en matèria LGTB d'ERC.