30.5.08

Manifest JERC dignitat

Es crea un manifest contra l’aliniament de les JERC amb el sector Puigcercós

Pel que sembla, la presència de la direcció nacional de les joventuts d’ERC a l’acte de campanya interna del encara Secretari General Joan Puigcercós ha causat una gran controvèrsia entre aquells que gaudeixen de la doble militància, és a dir, que formen part de les dues organitzacions.

Tal i com anunciava la pròpia candidatura de l’aparell, així com els mitjans de comunicació, el suport de la direcció nacional de les JERC a Puigcercós s’ha entès com un suport de tota l’organització juvenil. I amb això molts militants no hi estan d’acord, per la qual cosa ha sorgit un manifest anomenat JERC Dignitat.

Aquest manifest porta l’aval d’un centenar de militants, dels quals en conec bastants, i puc dir que es tracta de gent que no només sorgeix de l’entorn del sector Esquerra Independentista. El trobo raonable, doncs el consell nacional de les JERC va votar per la neutralitat de l’organització i aquesta ha estat simbòlicament trencada per la cúpula, amb el risc afegit de crear una fractura política a la branca juvenil d’Esquerra.

I acabo amb una apreciació personal: molts dels suports que ha rebut la candidatura de Puigcercós han estat per inèrcia o per por a quedar descartats de l’aparell del partit. Potser les persones que integren la direcció de les JERC volien escenificar aquest suport a Puigcercós per tal que aquest fós retornat en un futur, potser calia fer-se perdonar per l’extensió dels suports a l’E.I. d’Uriel Bertran, que l’exdirigent ‘jerki’ Pere Aragonès va impulsar per després desdir-se’n i reapuntar-se a la candidatura de l’aparell. Tot plegat crec que destil·la massa tacticisme, no creieu?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Isaac, crec que el desconeixement et fa cometre alguns errors en aquest escrit:

- El Consell Nacional de les JERC no va aprovar cap resolució sobre la neutralitat dels membres de la direcció, sinó sobre les aportacions polítiques al congrés d'ERC (en cap lloc de la resolució surt la paraula "unitat").
- Trobo molt lamentable fer un manifest quan no s'està d'acord amb alguna cosa. Hi ha els canals interns per fer-ho, oi?