20.5.08

17/05/2008 Dia Internacional contra l’Homofòbia

El Parlament de Catalunya rebutja l’homofòbia

El President del Parlament, Ernest Benach, ha celebrat aquest divendres una recepció per al col·lectiu LGTB per a commemorar el dia internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, amb l’impuls d’ERC i del Casal Lambda i la participació de la pràctica totalitat de les entitats i associacions que representen un col·lectiu tan divers.

Val a dir que és el primer cop que té lloc aquesta celebració, de forma institucional, a Catalunya. I que la intervenció d’ERC, mitjançant la Sectorial de Polítiques per a Gais i Lesbianes (de la qual en sóc el secretari) ha tingut una influència decisiva en l’èxit de l’acte.

Si bé cal esmentar el soberbi ridícul d’algunes entitats de la Federació d’Entitats Coordinadora Gai-Lesbiana (ens que, sigui dit de pas, rep subvencions milionàries de les administracions socialistes cada any) no han volgut pendre part en l’acte institucional i fins i tot han provat sense èxit de boicotejar-lo.

Al final, fent el tonto d’aquesta manera, es dóna empara a l’homofòbia discreta del PP o a la menys discreta dels neo-ases.

1 comentari:

Isaac Garcia ha dit...

L'acte, l'ha Presidit Ernest Benach, i hi ha intervingut també el president del Casal Lambda, Santos Félix. A més, hi han assistit el secretari segon de la Mesa, Antoni Castellà; les portaveus d'ERC, Anna Simó i Patrícia Gomà; els diputats Miquel Carrillo (ERC), Rafael López (PPC) i Antonio Robles (Grup Mixt); la secretària de Família del Departament d'Acció Social i Ciutadania, Carme Porta; el secretari general de Joventut, Eugeni Villabí; el responsable del Programa per al col·lectiu de gais, lesbianes i transsexuals de la Generalitat, Xavier Verdaguer; el fiscal interlocutor contra l'homofòbia, Miguel Ángel Aguilar, i el president d'honor del Casal Lambda i Creu de Sant Jordi, Armand de Fluvià, a més de prop de vuitanta persones de diversos col·lectius i associacions, com el Casal Lambda mateix, ACGIL Associació Cristiana de Gais i Lesbianes, el FAGC Front d'Alliberament Gai de Catalunya, el CGB Col·lectiu Gai de Barcelona, Gaylespol Associació de Policies Gais i Lesbianes-, SinVergüenza Associació Universitària de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals-, ATC Associació de Transsexuals de Catalunya, l’Associació Xarxagay, Penya Blaugrana de Gais i Lesbianes, Bearcelona, Panteres Grogues (EuroGames), AMPGIL Associació de Mares i Pares de Gais i Lesbianes o FLG Associació de Famílies Lesbianes i Gais, l’associació H2O, l’Associació Juvenil L’Armari, ACEGAL, l’Associació de Sabadell Som com Som, entre altres. Tanmateix diversos representats del Col·lectiu, escriptores, empresaris i mitjans de comunicació LGTB.