18.6.06

El referèndum des de la mesa electoral

Al voltant del 30% de participació fins al migdia.

Avui m'ha tocat estar-me a la mesa electoral i he volgut aprofitar l'hora de descans per escriure algunes impressions.

Amb el cens a la mà, es pot dir que fins les 14h havia votat un 30% de l'electorat en aquestes cinc primeres hores, tot i que ara començarà a davallar (al migdia els col·legis electorals aquí Masnou son un desert i suposo que a la resta del país passarà exactament igual).

Calculo, per l'experiència d'haver viscut en primera persona tots els processos electorals des de l'any 1999, que la participació de la tarda serà de 2/3 de la del matí, per tant ens situarem al voltant del 50%. També cal dir que al Masnou la participació sempre és més elevada que la mitjana de Catalunya.

Tot transcorre amb normalitat al col·legi Ferrer i Guàrdia, amb un temps mig ennuvolat mig assoleiat, ha anat arribant la gent i dipositant el seu vot. Val a dir que de les dues tauletes on hi ha les paperetes de vot, a la primera els del 'sí' i els del 'no' estan ben igualats, i a l'altra s'han fet servir més paperetes del 'sí' que del 'no'.

La majoria de la gent porta la papereta preparada de casa i me n'adono que la proporció és major que en d'altres conteses electorals, això en un referèndum on una de les opcions ha estat frontalment criminalitzada és tot un símptoma. També he vist fer servir dos cops la cabina d'intimitat.

Un parell de fets destacables: primer, que com la Generalitat ha distribuït les trespaperetes però no el sobre oficial, la gent arriba sense sobre pensant que pot introduïr la papereta 'tal qual' o amb el sobre de tramesa postal que enviava el govern (on hi consta nom i direcció).

Segon, una anècdota local que m'ha explicat una funcionària de l'Ajuntament: una dona arribava a un col·legi d'aquí Masnou amb la roba tacada d'haver vomitat, s'acosta i diu 'és que he relliscat, miri quina pudor que fa, olori olori'... ieeeeps, això no cal! xD

Apa, acabo de dinar i me'n torno.Que guanyi el NO!