27.5.08

Convergais i xat d'atenciò a la violència

Dos breus apunts amb un parell de novetats que mereixen un espai a la memòria:

XAT D’ATENCIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA L’Institut Català de les Dones ha engegat un xat per atendre consultes de casos de violència contra les dones –notícia-, que complementa el servei telefònic de la línia 900. Permet fer consultes anònimes en línia i rebre una resposta professional, això sens dubte acostarà les generacions més joves a l’atenció que puguin necessitar, o com a mínim al suport moral que, en aquestes ocasions, es necessita peròp no s’atreveix a demanar cara a cara.
Felicitats a la Marta Selva per la bona feina que està realitzant. L'ICD ja no és un saló de tè per a senyoretes com era fa uns anys i això és gràcies a la seva tasca i a les prioritats polítiques que ERC marca al govern.
CONVERGAIS Ahir es va presentar el grup de gais i lesbianes de CDC, ‘Convergais’, amb el suport de la plana major d’aquest partit. Aquest és un fet molt important pel que fa a la comprensió de la diferència i de la necessitat d’igualtat, doncs aquest grup tindrà la feixuga tasca de fer comprometre CDC amb les polítiques per al col·lectiu LGBT i haurà de fer molta pedagogia en un partit on aquestes polítiques arriben tard. Fixeu-vos fins a quin punt arriben tard, jo era menor d’edat quen ja formava part del grup de treball homòleg d’ERC.

Això no obstant, no han perdut el tren. És molt important que CDC vagi assumint com a seus els avenços socials, de la mateixa manera que és imprescindible que el gruix de la societat faci seus els avenços en drets i llibertats de minories com el col·lectiu LGBT. Felicitats per la creació d’aquest grup, espero tenir la oportunitat de treballar plegats!