16.10.07

La Conferència Nacional cohesionarà Esquerra

Esquerra Republicana de Catalunya a partir del 20 d'Octubre

S'ultimen els detalls de la Conferència Nacional, amb una ponència política ambiciosa que compta amb aportacions de moltíssims militats i accepta esmenes crítiques i constructives.


De les 460 esmenes presentades, s'han acceptat més de 440. D'entre les quals, diverses propostes positives com la potenciació de la propera contesa electoral al parlament espanyol amb la incorporació de membres de les plataformes sobiranistes de la societat civil en una campanya nacional i ambiciosa, així com una diferenciació més gran entre partit i govern. També s'ha transaccionat una esmena promoguda per mi i altres companys de la Sectorial de Polítiques per a Gais i Lesbianes.

El Punt reflexa avui les gestions de la comissió redactora de la ponència política i estratègica d'Esquerra que ha de marcar l'acció del partit en els propers anys. S'ha fet un esforç per incorporar allò constructiu que es proposava des de diversos corrents crítics, així com per incloure les inquietuds de gran part de la militància a partir d'esmenes aprovades en assemblees locals.

* Per la meva part, l'esmena que he impulsat conjuntament amb altres militants incorpora a la ponència un apartat que fa referència a la necessitat d'establir un sistema nacional de garanties per a la no discriminació, fent especial èmfasi en assolir una societat justa i lliure per tal de convertir Catalunya en un paradigma del progrés social. Calia fer-ne esment ja que la primera versió oficial no tractava el tema amb la profunditat que m'agradaria, a més que cap de les altres esmenes o ponències alternatives ni tan sols abordava les polítiques antidiscriminatòries. En aquest moments l'estem transaccionant amb la comissió redactora, ja que l'esmena ha estat aprovada en diverses assemblees locals, entre les quals la del Masnou.

Pel que sembla, la Conferència Nacional finalment serà un tret de sortida marcat per la unitat i responsabilitat i una esquerra forta més que no pas per la fuetejada que, en extrem, pretenen alguns sectors la importància dels quals ha estat maximitzada per mitjans de comunicació poc afins al republicanisme.