17.10.07

ERC fa que el PSC accepti la majoria catalana al Prat

El 14 de novembre el Parlament aprovarà la gestió majoritària

Lluny del gran titular que va fer servir el convergent David Madí contra Esquerra, la realitat parlamentària ha estat una altra: hem aconseguit sumar els socialistes catalans al consens polític, econòmic i social sobre la gestió de l'Aeroport del Prat, on la Generalitat haurà de tenir majoria determinant al consorci.

Després dels titulars que es van cuinar el 4 d'octubre perquè Esquerra va decidir no votar una moció de CiU reclamant la gestió del Prat amb posició majoritària de la Generalitat, ha quedat clar que ni traïdors, ni supeditats, ni vençuts, ni ridículs.

El Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana ha assolit un acord amb els partits del govern per tirar endevant una proposta acceptable per al PSC i prou exigent per Esquerra i Convergència, reclamant ambdós que el govern català hauria de tenir la majoria al consorci i que aquesta hauria de ser determinant. Aquesta proposició no de llei es votarà el 14 de novembre, espero per tant que CiU hi acabi donant suport.

Ara cal que aquesta posició es defensi amb la mateixa intensitat a Madrid a l'hora de negociar una llei o un pressupost.