21.6.07

Felip Puig fa oficial el xantatge al PSOE

Tot x La Cadira.

No serveix de res per a CiU que els catalans aprovin en línies generals la gestió de l'executiu d'entesa i que la majoria del país prioritzi les polítiques socials. Felip Puig torna a la càrrega, tot proclamant que amb el PP no pactaran després de les eleccions espanyoles (a tot això què hi diu en Duran?), i que només pactarien amb el PSOE si a canvi hi ha la presidència de la Generalitat.

Com es pot ser tan cínic de dir que amb uns (PP) no pactes per l'actitud que ténen respecte de Catalunya i l'Estatut, alhora queixar-se dels altres (PSOE) perquè mantenen aturats els traspassos, però dir que hi pactaries... no a canvi de que això s'acceleri, o d'anar més enllà de l'estatut, ni per aconseguir el concert econòmic que proposaven fa un any i mig... no... només per la poltrona, al preu que sigui, arrencar amb xantatges indignes el que les urnes no els han atorgat ni el que la seva acció política no ha assolit!

I després, com explicaran això al país els que ho fan i els que ho deixen fer? Com justificaran un ball de cadires d'Entesa a Sociovergència amb un any de mandat? Quines raons donaran enfront una ciutadania que cada cop creu menys en els polítics?

Puc entendre un pacte sociovergent si es dóna després d'unes eleccions, iniciant la legislatura, és legítim, és una possibilitat més i socialistes i convergents ténen més semblances que no pas diferències. Però d'altra manera no ho entendré ni jo, com esperen que s'ho ha de prendre el ciutadà?

Si aquest és el pla d'acció de CiU, desitjo de tot cor que treguin la mínima representació possible. Ja n'hi ha prou de vendre's el país per un plat de llenties. I si hi ha una cosa que desitjo més, és que algú desmenteixi en Felip Puig.