29.6.06

Tura no vol Montilla

Montserrat Tura prefereix Maragall a José Montilla com a candidat.

Així ho ha manifestat en una entrevista a l'emissora RAC-1, alhora que s'ha mostrat peocupada pels canvis.

El sector espanyolista del PSC, content amb el nou candidat.

També la Consellera d'Interior no està gens conforme amb el seguidisme del PSOE i l'espanyolització política que significa la candidatura de José Montilla -ministre d'Indústria del govern Zapatero- a la presidència de la Generalitat.

Aquesta confessió, que arriba en un moment de desordre col·lectiu al si del partit socialista on el sector catalanista es comença a desmobilitzar (només cal anar llegint el confidencial Sa Palomera ver conèixer com respira el socialisme gironí), ha anar també acompanyada d'una petició per a que el PSC no canviï la seva línia. Precisament aquests dies la consellera s'enfronta també als sindicats dels Mossos.

Per a Tura, els canvis ('renovació') que són necessaris i fan falta, no passen per modificar el projecte socialista després del canvi del cartell i s'ha confessat partidària de reeditar el tripartit, sense més.

El lloc de na Tura a la llista a hores d'ara segueix sent una incògnita, però tot fa pensar -o almenys a mi m'ho fa pensar- que amb el canvi d'aires (aires ferris) i aquestes declaracions, no anirà gaire amunt -si és que hi figura-. Ja Montilla va deixar clar que no volia ningú que pogués irritar d'alguna manera el PSOE.

I a favor de Montilla, Socialistas en Positivo.

Aquest col·lectiu del PSC, d'obediència estrictament espanyola i proper al 'Boadellapartiet' Ciudadanos de Cataluña, ha manifestat la seva 'esperança' amb la candidatura de José Montilla a la presidència de la Generalitat, ja que veuen aprop "un canvi del projecte polític".

Per tant, amb Montilla se senten identificats només aquells que busquen un referent espanyol dins la política catalana, un lloctinent que desnacionalitzi el país. Com l'efecte antiPP és i serà fort, i tot els partits hi volen treure profit sense importar les formes, tindrem una campanya altre cop espanyolitzada i amb el mentider de Zapatero com a protagonista.