14.6.07

Sectors de CDC rebutgen Duran i Lleida

A Duran el podrien fer saltar.

Llegeixo a l'Avui (a banda de la remarcable notícia que a Frankfurt enviarem només autors en català) que diversos sectors crítics de CDC impulsen un canvi de rumb que aparti Josep Antoni Duran i Lleida com a cap de llista a les properes eleccions al Congrés espanyol. Segons diuen, el cancidat hauria de ser de Convergència i no d'Unió; l'actitud del dirigent durant la campanya municipal, no compleix amb el protocol de relacions de la federació i que Duran ha exigit que s'assumeixi unilateralment la seva estratègia electoral són els motius principals pels quals els crítics volen bandejar aquest senyor de la candidatura.

Entre els crítics, es troben Euroconvergents pel No (a la Constitució Europea, clar), i les Joventuts convergents. Segons sembla, quelcom es mourà al Consell Nacional convergent del 30 de juny. I pel que sembla, un dels noms que han sortit és el de Lluís Recoder, alcalde de Sant Cugat del Vallès (únic municipi metropolità governat per CiU).

Ja us en parlava ahir, de la dificultat que suposa per a CiU un Artur Mas parlant de 'plantar cara' i un Duran i Lleida parlant de pactar per entrar al govern espanyol amb cartera 'per la patilla'. Aquesta esquizofrènia de líders i discursos pot ferir el resultat convergent a les properes eleccions, i en són conscients.

Duran ha dificultat en moltes ocasions l'estratègia convergent, i en no poques també les mesures socials de la present legislatura espanyola (no oblidem que aquest senyor és catolicista de mena); també és un gran escull a tenir en compte si el que es vol és aconseguir unitat d'acció parlamentària amb Esquerra (a més de certes tesis massa dretanes, massa pactistes i massa integristes, no oblidaré el gran acarnissament de Duran contra Carod). Jo ja havia fet algun comentari al respecte en aquesta entrada recent.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Duran és un llast per aconseguir una més sovint estratègia unitaria CDC-ERC, però el seguidisme del PSOE d'alguns d'ERC també ho impossibiliten molt sovint.

Quan els dos es treguin aquest llast, potser començarem a veure quelcom d'interessant