13.6.07

Front parlamentari catalanista

Per un front comú. Per fer força.
Fer país més enllà de l'Estatut Petit.


Dilluns i dimarts s'han anat alçant veus en favor d'una entesa parlamentària entre CiU i Esquerra per defensar temes de país. Avui l'oferiment d'Artur Mas a Esquerra per col·laborar al Parlament ha estat contestat per en Joan Ridao: ERC recull el guant i aposta per un front comú del catalanisme (això inclouria els diputats al Congrés del PSC i ICV) a l'hora de defensar traspassos com l'aeroport, els rodalies i les inversions necessàries... al parlament espanyol, que és on es pot condicionar i allà és on s'ha de reclamar i negociar.

I per què no, aconseguir el que figurava a l'Estatut Gran (30SET, del Parlament) i que van ser retallats a l'Estatut Petit (de la Moncloa), si és que CiU té ambició de país.

Això sí, hauria de ser un acord que inclogués també condicionar els pressupostos de l'estat, malgrat que això li suposi un petit maldecap al govern espanyol (tot i que em sembla que ja s'ha assumit políticament que els pressupostos es prorrogaran). Aquesta seria la millor manera de "Plantar cara" al govern espanyol si el govern català no va més enllà, d'acord amb el titular que oferia Artur Mas i d'acord amb els posicionaments d'Esquerra.

Ara bé, la cosa no és tan senzilla: primer (autocrítica) per què no hem (tots) començat a condicionar el suport al govern espanyol des de fa tres anys; io segon, podrà CiU contenir un Josep Antoni Duran i Lleida que ja no sap què fer per pactar amb PP o PSOE per obtenir una cadira grossa, i que està fent una campanya 180º contrària als plantejaments de fornt comú i 'plantar cara'. Què pensa fer, doncs, Duran? O una altra cosa, serà Duran el cap de cartell de CiU a les eleccions espanyoles?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Duran i Lleida pot ser un gran escull, d'acord, però... tu veus al PSC votant contra el PSOE? O ICV de "catalanista" ?

Jo no ho veig, la veritat...

Isaac Garcia ha dit...

No, no els veig. Però això no vol dir que no voldria que hi fóssin!