13.6.07

Sense canvis a Girona

Girona no sorprèn.

Tot i que, per a mi, la sorpresa ha estat la continuació del tripartit gironí amb els hereus del nadalisme, Esquerra i Iniciativa negociant en bloc han decidit recolzar de nou Anna Pagans (PSC) a l'alcaldia de la capital gironina (notícia). I ha estat una sorpresa perquè haver pogut governar Girona éssent batlle podria haver estat molt bé, com a cop d'imatge i com a capacitat per liderar una de les majors ciutats del país.

Tot i que les negociacions amb el PSC han estat tenses, sobretot perquè Pagans no cedia, i ha calgut trencar-les almenys en una ocasió, finalment s'ha arribat a un acord: Esquerra augmentarà presència en diverses àrees, així com ICV, tot i que cap d'elles és d'especial rellevància.

Pel que he pogut llegir i éssent conscient de que desconec com han anat les converses, CiU havia ofert a ERC i ICV dos anys d'alcaldia, on Esquerra responia amb una proposta d'alcaldia republicana durant els quatre anys (poca broma!!). Just després d'això, ha arribat el pacte amb els socialistes, potser ha tingut a veure el pacte a la Diputació, potser també hi ha hagut algun ferc a frec amb polítics de Barcelona. Per llegir més d'allò que no tothom escriu, Girona Confidencial.

A mi no em satisfà, però no em toca a mi valorar-ho, sinó als companys d'Esquerra a Girona i als gironins.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi en decep, els socialistes ja fa massa anys que manen a Girona

Isaac Garcia ha dit...

Veurem què passa amb l'anomenat Consell de Presidència, on 4 tinents d'alcalde (2 socialistes, 1 republicà i 1 comunista) prendran les decisions del dia a dia.

Almenys espero que CiU no es faci la víctima, doncs aquest partit sempre defensa que ha de governar la llista més votada i en aquest cas ha estat la de Pagans.