15.10.07

Recordem en Lluís Companys

Fa 67 anys ens van matar el President de la Generalitat

Fa tres dies el nacionalisme espanyol s'omple de pompa amb el dia de la raza i tot allò que fan de treure els tancs al carrer. N'hi ha per riure. També per contestar amb una estelada al balcó, aquí a l'Eixample n'he vist unes quantes, per cert, a banda de la meva.


Avui el nacionalisme català homenatja qui va ser president del país i va ser assassinat per la dictadura espanyola. Fa 67 anys fou afusellat Lluís Companys i Jover, President de la Generalitat de Catalunya, després d'una farsa de judici fet per militars espanyols i franquistes. És l'únic president electe europeu que ha mort afusellat, l'únic.


I passarà el dia d'avui, però seguirem de dol. Seguirem perquè l'estat espanyol no accepta la seva història genocida, repressora i reaccionària: la Llei de la Memòria Històrica, que havia de ser la que deslegitimés el franquisme -i per tant la seva 'justícia'-, quedarà prou aigualida per no representar cap canvi, cap homenatge ni cap restitució d'honor -què menys, perquè la vida ja no li poden tornar-. És el partit socialista espanyol, per allò que ens comentava en Ridao de l'excusa, la dreta que crida molt... i és el partit socialista català, és convergència, és unió, i és iniciativa... tot l'establishment al complet units -un altre cop- perquè RES no canviï. Ni tan sols honorar el president. Que no parlin, doncs, de respecte a les institucions del país.

I és que el nacionalisme de l'estat espanyol actual, cada cop que es cita el seu passat immediat, retorna a l'essència feixista de l'espanya única, els separatistes i els botins de guerra. Amb els papers de Salamanca, tres quarts del mateix...

2 comentaris:

Marc Arza ha dit...

Avui, no hi ha millor homenatge al President Companys que mirar enrere críticament per conèixer les terribles falles de la nostra història recent. No hi ha millor homenatge al President màrtir que l’obra que li dedica l’Enric Vila, “Lluís Companys. La veritat no necessita màrtirs”.

http://catalunyafastforward.blogspot.com/2007/10/homenatge-particular-al-president.html

Herois ha dit...

El nostre homenatge, la victòria!

Sigueu Herois

http://gransherois.blogspot.com/