14.10.07

Enquesta de GESOP

Una enquesta d'El Periódico indica una lleu pujada de CiU i Esquerra

Repassant la notícia i els diversos gràfics en pdf que ofereix aquest diari de clarobscur signe polític i poc amic de l'independentisme, extrec unes quantes conclusions breus:



* Reedicions de tripartits i marees internes intrapartits no passen gaire factura, si bé l'emprenyamenta general per la fallada de diversos serveis públics tendeix a concentrar-se en castigar els partits espanyolistes (principalment el PSC-PSOE). La ciutadania no creu, per tant, que la Generalitat n'hagi estat la responsable. CiU recularia a les eleccions espanyoles mentre que ERC es mantindria, però Zapatero no pagaria les mentides ni la deixadesa cap a Catalunya a les urnes (algú entèn res?).

* El mapa polític es mantindria amb pocs canvis, a destacar l'augment del suport a Esquerra (+/- 1 diputat més) i CiU (+/- 2 diputats més), la baixada d'ICV per les seves contradiccions pos sostenibles (1/2 diputats menys) i la sortida del partit catalanòfob i colonial Ciudadanos.

* El duel Mas-Montilla queda molt equidistat, millorant aquest últim la seva imatge pública (osti tu, de vegades, no dir res sembla més efectiu...). Carod millora posicions davant la pregunta 'qui li agradaria que fós el proper President de la Generalitat?'

* A destacar una dada que per discreta no deixa de ser molt rellevant: el 41'1% de l'electorat republicà donaria suport a Artur Mas, i un 37'9% a Montilla. Senyors, l'equidistància és real. I qualsevol moviment radical per forçar aliances pot emprenyar la meitat de l'electorat, ningú pot estar sempre satisfet, per tant es pacti amb qui es pacti s'haurà de notar que Esquerra surt sempre guanyant... i el país, també.

1 comentari:

Diari del Votant Anònim ha dit...

Jo també crec que ERC està més forta que fa uns mesos. De totes maneres, no te'n pots fiar mai d'una enquesta, i encara menys si és del Periódico... Amb la cuina que fan, són capaços de fer pujar ERC ara per fer-la baixar més endavant!