4.7.07

Rodalies sí, però no així

Zapatero se la juga amb Renfe

El cap del govern espanyol ha tornat a prometre coses difícils de complir i d'assumir per part dels seus. Enmig del debat de política espanyola i per mirar de guanyar credibilitat i confiança, ha generat un nou titular assegurant que el servei de renfe rodalies es traspassarà el proper gener del 2008. Però ja ho sabíem que el govern espanyol el que vol es desfer-se'n d'aquesta patata calenta, sense reconèixer i aportar el dèficit d'inversió que arrossega des de fa quinze anys, de fet el punt de no-trobada entre administracions consisteix sobretot en la quantitat de diners que acompanyarien aquest traspàs.

Catalunya no pot assumir el cost que significa actualitzar el servei, perquè cal ficar-hi molts diners i no tenim autonomia fiscal ni financera -mira tu quin nou sistema de finançament-. Alhora l'estat s'ha desentès de Rodalies Barcelona durant anys i no hi ha posat un duro... i ja sabem que, quan no es fa el manteniment adeqüat a les infrastructures, aquestes no poden funcionar bé eternament. Total, que ni fa ni deixa fer.

I ara promet, torna a prometre, com va prometre fa un temps que respectaria l'Estatut del Parlament. Per això em costa de creure que el traspàs es concreti com cal, amb la titularitat i els recursos per posar Renfe al dia. És un cant de sirena fet quan convé, sense concretar, sense que sapiguem si hi arribarà -cas que avanci les eleccions en no poden aprovar els pressupostos- o si el desallotjaran de Moncloa un cop hi hagi compromís, de manera que aquest es quedi en res.

Ja sabem que amb el que digui el president espanyol no hi podem posar la mà al foc -després els socialistes es almenten de l'abstenció...-. De fet, la pitjor hipòtesi de totes és la que veig més clares: ens tranferiran el servei però de les peles 'ja en parlarem', sense garanties. La patata calenta passa a mans del tripartit de la Generalitat... que es cremarà. Ho acceptarem?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Encara hi ha algú que ho dubti? Ens passaran el servei tal com està ara, i espavilat !! Si volem tenir un servei digne i que arribi a més llocs ens tocarà rascar-nos la butxaca, com amb les autopistes, com amb la sanitat i com tantes altres coses.

De veritat que qui no vegi que Espanya és un mal negoci per a nosaltres és que vol ser cec !!

Isaac Garcia ha dit...

S'ha registrat avui a l'acta la promesa del traspàs dels rodalies "amb financiació". Novament sense calendari ni import, sense concretar. I el tractament que molts mitjans de comunicació han fet és d'un cofoisme preocupant.

El més penós de tot és l'intent d'espanyolitzar la política catalana encara més, per part de Zapatero i també de Duran i Lleida.

En fi, què ens trobarem la setmana que vé després de la reunió de la comissió bilateral? Qui-sap-lo!!!

Espanya no és només un mal negoci, és un forat negre.