11.6.07

Més moviments interns a Esquerra

Uriel Bertran plega veles.

Descartat cap congrés extraordinari per l'Executiva d'Esquerra, altres moviments sorgeixen: Bertran dimiteix del seu lloc a l'executiva després del brindis al sol d'Esquerra Independentista i Puigcercós ha aprofitat el moment per declarar a La Vanguardia que vol passar pel davant de Carod-Rovira.

Tot plegat, en el moment menys propici per plantejar-ho.

La sortida de Bertran, a qui vaig conèixer quan era secretari general de les JERC, es relata oficialment com una responsabilitat assumida. Hauria entès que no toca fer grans proclames ni cops d'efecte (a Esquerra Independentista em refereixo), amb objectius no tan clars (no és pas casualitat que els impulsors siguin tots afins a Puigcercós). En tot cas i això és una impressió personal, la tasca feta tampoc avalava el càrrec... i tampoc no diré res més.

D'altra banda, i amb moltes ganes de pujar, Puigcercós ja s'ha començat a oferir per encapçalar Esquerra passant pel davant del seu president, Josep-Lluís Carod-Rovira. Realment confirma que E.I. va al seu favor, però trobo que son més ganes d'escalfar una olla que ja bull, i a la que no li permeten coure ni estovar els pactes municipals que ja es comencen a tancar. Vol ser el número 1 del partit... però per a fer què? La militància està, en termes molt generals, poc satisfeta amb la línia d'Esquerra en política nacional, però ell dóna suport a aquesta política i els impulsors d'E.I. han votat també a favor de les decisions preses sense reserves destacables.

En definitiva, el que cal, més enllà de fer balls de cadires, és adonar-se dels canvis que calen per seguir conduïnt Esquerra al creixement i a la majoria, amb estabilitat de partit, ja que la única manera d'aconseguir el país que volem és liderant-lo. Si ens quedem a mitges, ens passarà com amb l'Estafatut.

La meva família política, el meu corrent d'opinió i la meva aposta estratègica es diu Esquerra Republicana de Catalunya, i us convido a formar part d'aquest projecte de país!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Isaac,
Em dic Ferran i sóc el coordinador d’activitats de la Fundació Catalunya Empresa Oberta. He vist que publiques regularment en un bloc de política catalana. Si vols compartir les teves reflexions amb més gent, a partir d’ara ho pots fer a Politi.cat http://politi.cat/. Politi.cat és un espai on tots aquells que ens interessa la política de Catalunya compartim, debatem i fins i tot votem els millors links de la política catalana (notícies, entrades de blocs personals, blocs col·lectius, vídeos,...).
Una manera innovadora per informar-se sobre la política catalana.
Salutacions i espero veure’t aviat a http://politi.cat/ :-)

Ferran