12.6.07

Lara mereix el Premi Sant Jordi?

JM Lara ha fet res per Catalunya?

Llegeixo a Vilaweb i també a d'altres diaris electrònics que avui el Conseller de Cultura ha anunciat la concessió dels Premis Sant Jordi de l'any 2007. Son uns premis de prestigi que es lliuren a personalitats que 'hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat, o més generalment, en el pla cívic i cultural'. I miro la llista de guardonats.

Jose Manuel Lara!!?? Què ha fet un personatge com aquest pel nostre país, que no sigui enfortir el règim colonial i la invasió cultural castellanitzant? Quina identitat defensa des de la seva poltrona ampla i privada? Cap identitat catalana, només espanyola.


Com es pot donar un premi de prestigi cultural a algú que presideix un diari sensacionalista, íntegrament en castellà, de dubtosa qualitat periodística i d'evident tendència (ADN)? Com es pot agraïr la feina feta al propietari del diari anticatalà La Razón? Això sense comptar l'obra editorial del Grupo Planeta, on el català és pràcticament desaparegut malgrat que l'empresa té la seu a l'Avinguda Diagonal de Barcelona.

Quin servei cívic ha fet aquest home per Catalunya, si tracta els seus treballadors com a robots (ho dic per experiència), els seus clients com a simples màquines de pagar (ho dic també per experiència) i, com a colofó, en veient perillar les seves vendes, fa xantatge a Artur Mas provocant que aquest li pagui favors anant a Moncloa i retallant l'Estatut del Parlament?

Amb tots els respectes, així no es fa catalanisme. Per molt que el PSC vulgui atreure's la simpatia (i potser quelcom més que la simpatia...) d'aquest senyor, aquest acord de la Generalitat posa el Premi Sant Jordi a l'alçada d'una taca d'oli a la camisa.

I pel que es pot anar llegint, encara dubtaria d'un parell de guardonats més, i dubto que el meu amic l'escriptor Jordi Mata vulgui estar a l'alçada de segons qui. Això sí, n'hi han de bons i merescuts.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

ei ei company, l'ADN ni tocar-lo eh? És el primer diari que miro cada dia esmortzant... la qualitat de les seves ximpleries és elevada i molts dels articles del meu bloc han estat originats allà.

Només per això ja es mereix un premi Sant Iago i Cierra España !! ;)

Isaac Garcia ha dit...

I tant, "todo está conectado"! xDD

Marc Arza ha dit...

Des d'alguns blocs volem fer una crida a parlar de l'Àfrica, a dedicar-li un espai als nostres posts.

Pensar en l'Àfrica, tenir-la present, és ja alguna cosa. El principi indispensable

Seria fantàstic comptar amb tu! T'apuntes?

http://catalunyafastforward.blogspot.com/2007/06/ms-lletres-per-lfrica.html

Anònim ha dit...

Hola, Isaac, acabo de descobrir que m'esmentes en les teves reflexions. És d'agrair que hi hagi qui encara se'n recorda d'un... Continua fotent canya, noi!

Per cert, records del Pere.

Isaac Garcia ha dit...

Una abraçada per en Jordi i en Pere ;D