19.6.07

Esquerdes a CiU

Unió fa xantatge a Convergència.

Ahir la direcció d'UDC va respondre a les crítiques que plouen a Convergència per la candidatura de Duran i Lleida al Congrés espanyol i l'orientació que aquest dóna a la campanya i als pactes postelectorals, que van de cap a pactar el que sigui i si pot ser amb cadira. L'oposició a aquests plantejaments és sincera, més encara quan el que es planteja és una col·laboració multilateral a la qual Duran no hi està gens disposat, en el cas que això vagi de debò.

Segons els democristians, CDC ha de respectar el cap de llista i els pactes que aquest decideixi, i si no es fa i se seguei erosionant Duran, estarien fins i tot disposats a trencar la federació. Malgrat que hi ha qui ho aplaudeix, això ni és bo ni és el moment. Començar una descomposició de la plataforma nacionalista de dretes de forma pre-electoral i alhora amb els ajuntaments 'acabats de fer' significarà afegir més caos a la política local i catalana, probablement anar per separat tampoc donaria prous rèdits electorals com per frenar el no-descens socialista (que no ascens) enfront el descens de tots els altres.

CiU ha estat important per al país i encara pot seguit sent-ho, però per això li cal assolir la difícil missió treure's del mig en Duran i mantenir l'unitat. I ho dic perquè amb Josep Antoni Duran i Lleida CiU no podrà tenirla mínima estratègia de país que s'exigeix amb coherència, tot continuant amb l'esquizofrènia ideològica i intencional; perquè no li reportarà cap benefici anar a les urnes amb intenció de pactar com sigui per tal d'obtenir una cadira ministerial que ningú no li garanteix; perquè amb Duran no hi ha front comú ni lideratge comú.

Edició: CDC i Duran ja han sortit al pas amb declaracions que neguen tot l'anterior, no obstant admeten les diferències: CDC demana que Unió no dramatitzi i Duran continua volent ser ministre... "amb el partit que encapçali el govern espanyol". Ostres tu! tornaran a pactar amb el PP i a sobre governant-hi plegats? Realment es planteja CiU tornar a casar-se amb la dreta espanyolista, carca, mentidera i ultra de Mariano Rajoy, Zaplana i Acebes? Com es pot plantejar unitat d'acció dels partits catalans amb aquestes possibilitats?

SOCIALISTES I INICIATIVA TAMBÉ AMB PROBLEMES

Els primers, intentant a la desesperada un pacte amb CiU que no els allunyi del govern dels districtes occidentals de la ciutat de Barcelona, on l'oposició és majoritària... sr Hereu, el seu soci preferent no era ERC?
I els ecos dels socialistes, perquè els seus resultats després de quatre anys manegant Medi Ambient han estat no només improductius, sinó perjudicials, a causa de la seva manca d'iniciativa i de solucions reals per reduïr les emissions de CO2. Això em demostra que el concepte de 'verds' no garanteix l'ecologisme ni la fermesa per defensar-lo.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No seré jo qui em fiqui a casa d'altres, però la meva opinió és que seria positiva la dissolució. Així tindriem un partit de dretes (udc) un de centre dreta (cdc) un de centre esquerra (erc) i un d'esquerra (EI) d'àmbit nacional (bé, alguns de regionals però tot és posar-s'hi!!)

Potser així seria més fàcil a arribar a pactes i acords en clau nacional, qui sap

Isaac Garcia ha dit...

Això éssent un estat lliure és varietat política, però amb l'actual estatus regional crec que és atomitzar-nos i ho complica tot massa...