18.6.07

Junts a Europa?

Esquerra proposa unitat...
i Felip Puig s'hi nega.


Bernat Joan, eurodiputat d'Esquerra Republicana, ha proposat després de la unitat d'acció assolida en assumptes lingüístics, que les coalicions Europa dels Pobles (ERC, EA, PSM...) i Galeuscat (CiU, PNB, BNG, UM...) formin un bloc comú per defensar els interessos de les nacions sota l'estat espanyol.

La projecció internacional de Catalunya, la defensa dels drets dels catalans a les institucions europees, no pot ser menystinguda, i realment és una molt bona oportunitat per sumar (dividits sempre serem menys) i ser més defensant el mateix. A més, com a assaig de col·laboracions a nivell de pressió dins dels estats espanyol i francès també ens seria molt útil.

Però resulta que el fustigador oficial d'Esquerra de l'executiva convergent, Felip Puig, ha dit que no pensen arribar a acords amb "partits nacionalistes minoritaris". Entoma aquesta! A veure si ho veig clar... només quan es tracta de fer fotos, fer titulars, aconseguir alcaldies o presidències sí que CiU vol ERC, però quan hi ha quelcom més a defensar ja no? Doncs si aquest és el pla, sincerament no sé què és el que proposava Artur Mas la setmana passada amb això de fer front comú per plantar cara. No s'ho mereix igualment la llengua catalana a Europa?

Això no és gens seriós. El desconcert que impera a la federació comença a fer-se més que palès, un cop demostrat que Mas no disposa d'autoritat real, i se segueix amb postures polítiques esquizofrèniques demanant unitat d'acció d'una banda i rebutjant col·laboracions amb l'altra cara. Jo ja ho he dit, qui vulgui governar, que faci amics, i si no que després no es queixi!