29.10.07

RENFE: la meva valoració de la manifestació

Un primer intent.


Catalunya recuperarà la seva capacitat de mobilització social amb reaccions cíviques i socials com la d'avui. HEM OMPLERT LA PLAÇA. Aquesta jornada de protesta ens ha de servir per preparar una manifestació més organitzada, amb més mitjans, amb un missatge contundent i clar... i feta un diumenge, on tothom hi pugui anar, doncs he rebut moltíssimes mostres de suport que no han pogut venir.

En vull fer una lectura positiva, i la vull posar en el seu context. S'ha impulsat des de baix, sense recursos, sense direcció, sense manifest unitari, amb gent de diversos sectors i amb motius diversos. S'ha sumat un miler de persones un dia laborable, moltes estelades, cartells fets a mà, molta voluntat, molts usuaris, ganes de canviar les coses i de dir-li a qui li toca es faci responsable. El respecte i la pluralitat éren majoritaris, no tothom combregava amb el 100% del que deia el del costat però entre la gent hi ha hagut un bon ambient.


Això no obstant, vull remarcar alguns fets no gaire cívics i poc desitjables, que han provocat que la manifestació hagi estat vista pels mitjans com el fiasco que no ha estat:

* Han aparegut regidors del PP. Amb trajo, corbata, maquillatge, somriure fals i comparseta d'aplaudidors s'han plantat al centre de la plaça i algú del públic s'hi va encarar. En vista d'això, un majoritari "fora, fora, fora!" i "Sirera, agafa el tren!" els ha acabat fent fora d'una manifestació on anaven sabent que no serien ben rebuts. Han aconseguit el que volien, fer-se la foto-víctima i rebentar la manifestació. Molt malament senyors del Partit Popular.

* Un excessiu autobombo de la Plataforma AVE pel Litoral, que ha utilitzat la gent que veníem per una altra cosa per fer-se la foto amb nosaltres darrere la seva pancarta. Puntualitzem: no combrego amb que el TAV passi pel litoral ni fent volta de 40 minuts pel Vallès, alhora que tal i com s'estan desenvolupant les obres l'opció del carrer Mallorca ha quedat absolutament deserta de confiança del públic. La millor opció és la reforma del túnel existent al carrer Aragó.

* La falta de coordinació (ja que les organitzacions adherides ho han fet en últim moment) ha causat que no hi hagués un missatge únic i clar. A la pràctica, s'han colat algunes persones amb inquietuds que res tenien a veure amb els objectius dels convocants, reconec que els ànims estaven engegats per molts motius fins a l'extrem de poder veure una pancarta contra la 'zona verda' d'aparcament. Malgrat tot i afortunadament, la immensa majoria estava pel tema que tocava: "Magdalena, dimissió", "Zapatero, agafa el tren", "Vota, calla i paga"...

Per tant, felicitem-nos a mitges malgrat que es presenti aquesta manifestació com un nyap. Que la propera mobilització, la de veritat, sigui unitària, publicitada, organitzada, massiva i accessible per a tots. En record de la manifestació nacional del 18 de febrer de 2006, crec que la plataforma pel Dret de Decidir hauria de prendre la iniciativa i tornar a convocar els catalans i catalanes, per la dignitat del nostre transport públic que tanta deixadesa ha patit per part de l'estat espanyol.

Agraeixo l'esforç a tota la gent que ha vingut, tots sumem i això servirà. Gràcies.

+ A Vilaweb podeu veure notícia i vídeo.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Com? tu has estat a la manifestació?. Sé que has estat perque m'has donat el paper que m'ha portat a aquest blog.

Els del JERC han reventat la manifestació cridant contra el PP, que tampoc estaven invitats però al menys no han esbroncat a ningú.

Els veins de Bellvitge i el Gornal (els més afectats) han tingut que veure amb tristessa tot això i veure com l'oportunitat de fer reflexionar al PSOE es transformava en la seva victoria. Ara ja te via lliure per fer el que vulgui a l'Aixample

S'ha demostrat que els independentistes esteu en altre mon, en un mon que no es el de la gent corrent.

Feu-vos mirar el cervell.

Isaac Garcia ha dit...

Doncs sí, hi he estat. Ben aprop, prou com per veure que l'embolic ha començat entre un senyor gran i un dels joves neopeperos.

Una periodista em demanava si sabia qui eren els de la corbata mentre vèiem com ha acabat cridant tothom -repeteixo, tothom- FORA, FORA, FORA! I per què? perquè han estat responsables del desgavell en la seva part -8 anys no és poc-. Nois de les JERC cridaven, sí, però no ho feien sols.

A propòsit, el meu paper posava "PSOE i PP: responsables". Només quatre persones me l'han tornat, i no n'he vist cap pel terra.

Papitu ha dit...

Tens raó el responsable es diu Magalen Álvarez Cascos. ;)