8.6.07

El Masnou sense tripartit

Esquerra no seguirà governant
El Masnou amb el PSC



Ahir l'Assemblea d'ERC al Masnou va decidir per una majoria aclaparadora no reeditar el pacte de govern tripartit i deixar l'alcalde socialista Eduard Gisbert en minoria. S'han parlat moltes coses (el company Oriol Fernàndez les comenta al seu bloc), però les idees generals que compartim són:

* Constatar la influència de la política nacional en aquestes eleccions (els comentaris que he sentit son en general crítics).

* Que els altres partits de govern han recollit la nostra feina durant aquests quatre anys, mentre que ells han fet una gestió més aviat plana, desastrosa en el cas d'Hisenda. No avalem l'obra de govern feta pels altres partits.

* Que la gestió durant aquests quatre anys ha estat moltes vegades dificultada més del que seria raonable pels altres socis i pel desigual repartiment de recursos.

* Que no s'han acomplert les expectatives de canvi dels masnovins i masnovines, dipositades en tres partits que havien sumat majoria d'escons i de vots.

* Que no volem encarar una negociació que ja d'entrada ens resulta pèssima i on no podrem fer les exigències necessàries per justificar després un pacte. Però per responsabilitat amb un Masnou que mereix estabilitat, creiem que sense compartir el projecte de govern, podríem oferir suports puntuals en bons projectes si s'ho mereixen (i evidentment, que no comptin amb nosaltres per fer un centre comercial).

* Que ara, amb l'experiència de govern, sabrem mantenir un bon control en la gestió d'aquest govern bipartit en minoria, liderant l'oposició. Això farà una política pel Masnou millor que la que podríem fer des d'un govern en aquestes condicions.


PD. En Saül Gordillo vaticinava que l'Efecte Portabella havia estat un miratge i que això només passava a Barcelona ciutat. El Masnou is different?

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Homeeee, això és una decisió sensata.

Anònim ha dit...

Crec que és una bona decissió. A Badalona ho decideixen la setmana vinent i espero que surti un resultat similar.

Però a diferència del Masnou, a Badalona ERC no és necessària.

Joan Arnera ha dit...

Felicitats a l'ERC masnovina, doncs. Em sembla molt raonable, sobretot si els aspectes locals es combinen amb els nacionals. Endavant!

Anònim ha dit...

Tampoc s'aguantava gaire seguir allà amb un alcalde passota, dona-llargues i sense autoritat... això per no parlar del Folch, que va d'especialista en urbanisme per poder omplir-se les butxaques o el Màxim, el petardo major per la poca i mala feina que ha fet.

Fa quatre anys hauríeu d'haver demanat l'alcaldia, exigint suport del partit. Una CiU que se sabia perdedora us podria haver ajudat a aconseguir-ho. Llàstima!

Ara, a marcar el govern. A fer que tot allò que facin tingui l'empremta d'Esquerra, a denunciar tot el que es deixarà de fer, i atents a les patates calentes que saltaran. Algú es cremarà les mans!

Anònim ha dit...

Esquerra diluïda al govern o diluïda a la oposició... realment no són bones opcions. I un govern a la basca (CiU+ERC+ICV)?

Isaac Garcia ha dit...

Jo crec que és una bona decisió, i a més té l'aval de la militància, que al cap i a la fi son la base. També crec que s'ha de saber explicar, perquè sortir sense argumentar només deixaria una imatge de ressentits, i aquest sentiment no és el que jo he copsat a l'Assemblea.

Respecte del pacte a la basca, no sé si hi ha predisposició a CiU, i en tot cas és difícil negociar amb ICV. Val a dir que s'ha mencionat en una intervenció.

En tot cas espero que la situació actual de l'Ajuntament tal i com Esquerra ha decidit que quedi, permetrà més diàleg entre els forces polítiques, totes, i que els Plens recuperin protagonisme. Llàstima que, treballant a Barcelona, no em donaria temps a arribar-hi puntual!!

Lluis Fradera ha dit...

ERC som un partit de moltes realitats i entenc que es difícil acontentar a tots, ¿però deixar el govern i construir des de l’oposició?.. A diferencia d’altres companys i amics d’Esquerra jo penso que mai es pot canviar el mon des de l’oposició. El poder l’obtenim governant i el que tenim que resoldre es com fer per que la ciutadania visualitzi la nostra feina. Durant quatre anys hem tingut regidories de molt pes específic amb contacte directe amb el ciutadà. Hem fa molta por que estiguem amagant el cap sota l’ala i que no vulguem veure quina es la nostra realitat. L’etapa de la oposició ja la varem superar, ens faltava experiència, ara ja la tenim, perquè tornar enrere.
¿Algú sap si es van produir contactes amb el PSC i que oferien ells?

Isaac Garcia ha dit...

Hola Lluís,
En principi l'assemblea va desestimar iniciar negociacions formals amb el PSC, i qui podria haver fet algun contacte preliminar ha estat qui ha recolzat l'opció de no pactar-hi.