9.5.08

ERC promociona Mònica Terribas per dirigir TV3

Guanyant espais de sobirania: la Terribas dirigirà TV3

Quedaria massa literari dir que 'el cor se m'omple de joia'? En tot cas, saber que Mònica Terribas serà nomenada directora de la televisió nacional de Catalunya m'agrada. Com l'hem pogut anar seguint al seu programa 'La nit al dia', és una professional incomparable i molt ben valorada, una periodista amb una visió nacional ben clara i que no ha dubtat mai de fer sentir incòmode a un polític si la necessitat d'informar ho ha requerit. Si no fós poca cosa, és un nomenament recolzat per un consens polític treballat durant mesos, malgrat que el catalanisme de Terribas ha molestat algun cavall vell del socialisme metropolità. Mònica Terribas té la meva felicitació i el meu crèdit.

Anava sent hora de canviar les estructures tronades, immobilistes i nacionalment porugues de la nostre televisió pública, tots recordem la humiliant manera com els mitjans públics catalans tractaven manifestacions nacionals multitudinàries com les del 18 de Febrer (per l'Estatut) i 1 de Desembre (pel caos de les infrastructures), tot provant de minoritzar-les. O un altre exemple més a la vora, l'excessiva cobertura que fan els informatius de les notícies espanyoles quan el que interessa és informar més i millor del que passa a casa.

És una satisfacció doble, ja que si per una banda la CCMA té ara la millor oportunitat de reprendre el camí que porti la televisió catalana a ser 'La Nostra', aquest nomenament i l'oportunitat que representa arriba de la mà de les gestions del Conseller Tresserras i del president de la Corporació Albert Sàez. És a dir, això és feina d'Esquerra Republicana de Catalunya.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot el dia espanya allò, espanya això... però si ja n'estem fins al capdemunt d'espanya! Aviam si aprofiteu i es fa una tele nacional que s'ocupi dels interessos dels catalans i no faci cas de botiflers de la talla del 'Crosta' Ferran o el 'tallacaps' Manuel Mas.

Anònim ha dit...

La Mònica Terribas és una periodista amb un parell d'ovaris. No sé si és d'ERC o no, però en reflecteix el caràcter!

Anònim ha dit...

El que no he entes mai és: "com pot ser que siguem un pais oprimit i que tots els partits tret d'ERC siguin super espanyolistes i volen acabar amb la cultura catalana?... i a la vegada TV3 esta poblada de gent independentista o com tu dius "desacomplexada"?

Vull dir que és una contradicció que per alguns vivim en una mena de dictadura espanyolista i a la vegada la directora de TV3, l'equip de Polonia en bloc, Mikimoto, Joel Joan, la Rahola... siguin de l'esfera d'ERC??? Per començar que em sembla desproporcionat que una franja reduida de població catalana com ERC estigui tant sobrerepresentada i a més... no se suposa que ens tenen super reprimits??

I com podien els informatius de TV3 tractat massa les noticies d'Espanya si aquesta paraula mai ha sortit a un informatiu (excepte si és per dir una cosa dolenta) i es canviada per l'estat central? Em recorda a la politica franquista d'evitar paraules que els hi sonen xungues. De trabajadores se'n deia productores.

Proposo que cada cop que a TV3 s'hagi de anomenar Madrid (encara que no interessa gens pk nomes ens hem de mirar el melic si volem estar informats) l'anomenem Mordor o capital del Reich.