5.5.08

Em presento a Conseller Nacional d'ERC

Entenc que fa falta un canvi, i per això faig una passa endavant. ERC avui necessita un revulsiu més enllà d’un canvi de cares, aquest revulsiu hauria de començar per les eleccions als càrrecs de direcció que ara encetem i hauria d’incorporar un Consell Nacional format per persones representatives dels diferents punts de vista de la militància.

I això és important per tal de que aquest Consell Nacional pugui arribar a acords que impliquin un consens generalitzat de la militància més enllà de ser una caixa de ressonància de la direcció. Al cap i a la fi, el militant és qui ha de defensar les decisions del partit davant la seva gent i qui fa campanya a peu de carrer. Per tant, el Consell ha de reflectir la diversitat d’opinions com a millor estratègia per evitar els cops de volant, per evitar aquesta imatge de partit que no s’adiu als nostres valors i que provoca desànim a l’electorat.

Cal el canvi a la direcció nacional, jo hagués signat per més de dues persones en aquest procés electoral que s’inicia. D’entrada perquè cal constatar els suports reals de cadascun dels grups que es presenten, el pes de les seves propostes i la seva capacitat per entendre’s entre ells. Perquè cal clarificar el lideratge i anar endavant amb un projecte polític per al país a tots terminis. Perquè cal que mitja direcció no hi sigui per anar en contra de l’altra sinó que existeixi un debat plural i un consens abans de fer una declaració. Per posar davant de tot l’interès general del partit, del programa i del país.

Ara mateix no em considero part de cap família o grup polítics dins el partit, això ho veig com un valor. En aquest sentit, sé que ser independent sense paraigüa ni padrí és un risc, però al mateix temps sé que el futur és dels valents.

Estic inmers en el procés de recollida de signatures per tal de poder-me presentar a conseller nacional, però malgrat això miraré d’anar responent sobre temes d’actualitat importants i les preguntes que se’m plantegin.

Salut i república!